Pasívne bývanie: Inteligentnejší spôsob života

Pasívne domy sú vynikajúcou voľbou pre majiteľov domov, ktorí sú ohľaduplní k životnému prostrediu, a sú tak o 90% energeticky účinnejšie ako ktorýkoľvek bežný dom. Vďaka dômyselnému dizajnu tieto domy umožňujú majiteľom domov dramaticky znížiť ich spotrebu energie. Ak plánujete stavbu domu, nemôžete urobiť lepšie ako pasívny dizajn pre udržateľnosť, efektívnosť nákladov a pohodlie. Pasívne (bývanie) je radikálna predstava, že môžete spoľahlivo a dôsledne navrhnúť budovu, ktorá funguje pre ľudí.

Ako funguje návrh pasívneho bývania?

Pasívne domy sú navrhnuté tak, aby dokázali udržiavať pohodlnú vnútornú klímu po celú dobu bez použitia kúrenia alebo klimatizácie. Na dosiahnutie tohto cieľa sa používa veľa stavebných techník, ako napríklad ťažká izolácia, vzduchotesná konštrukcia a efektívne vetranie. Dom môže byť úradne uznaný ako pasívna štruktúra iba vtedy, ak každý rok spotrebuje na kúrenie a chladenie menej ako 15 kilowatthodín.

Aké sú výhody pasívneho bývania?

Pasívne domy sa zvyčajne stavajú vopred o 8 – 10% viac. Počiatočná investícia však sa časom pekne vyplatí, pričom majitelia domov šetria svoje účty za energie. Pasívne domy navyše prispievajú k zdravému životu. Správy zistili, že majitelia pasívnych domov sa tešia zo zlepšenia kvality ovzdušia, zníženej tvorby plesní a (podľa toho, kde žijú) daňových úľav.

Zistite viac o pasívnych domoch

Ak máte záujem o stavbu pasívneho domu alebo o vylepšenie svojho súčasného domu trvalo udržateľné, odporúčame vám pozrieť si tohto informatívneho infografického sprievodcu od tímu spoločnosti EZ Living Interiors. Táto informatívna grafika obsahuje jednoduchý prehľad požiadaviek na pasívne bývanie a osvetľuje mnoho výhod pasívneho bývania.

Tak ako, rozhodli ste sa práve aj vy pre pasívne bývanie?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Potrebujete si nainštalovať solárny panel na strechu domu?

Túto otázku si možno položilo už veľa z vás. Je na čase sa pozrieť na rady odborníka. Ako inžinier, ktorý sa špecializuje na navrhovanie vysoko výkonných budov, ktoré zvyčajne obsahujú niektoré zložky obnoviteľnej energie, sa ma majitelia domov často pýtajú: „Mal by som doma dať na svoju strechu solárne panely? Čo má napríklad vek chladničky spoločné […]

Prečítať si