Prečo používať mopy z mikrovlákna

Čím viac budete pátrať po dobrých radách týkajúcich sa starostlivosti o podlahu, tým častejšie budete počuť slovo mikrovlákno. Všeobecne sa odporúča používať na podlahu mopy z mikrovlákna. Používame ich aj my a naši priatelia. Otázkou teda zostáva, prečo vlastne používať mopy z mikrovlákna?

Zdravotné benefity mopu z mikrovlánka

Keď používate strapcový mop, pravdepodobne používate rovnakú mopovú hlavicu v celom dome. Buďte bez obáv, nie ste jediní – väčšina ľudí vymení vodu počas upratovania iba raz, ak vôbec. To znamená, že s hlavicou, s ktorou ste umývali kúpeľňu, neskôr umyjete aj ostatné miestnosti. Podložku z mikrovlákna však jednoducho vymeníte po umytí každej miestnosti. Hlavicu mopu stačí namáčať do čistej vody alebo použiť na podlahu čistiaci sprej. Každú miestnosť teda upracete oveľa efektívnejšie.

Bezpečnostné benefity

Možno sa to zdá ako hlúposť, ale ak sa nad tým zamyslíte, prínosom z hľadiska bezpečnosti môže byť aj veľký rozdiel v hmotnosti medzi mopom z mikrovlákna a strapcovým mopom. Vďaka tomu, že mikrovlákno je ľahšie, je oveľa menšia pravdepodobnosť, že skončíte s bolesťami chrbta. Mať doma mop z mikrovlákna tiež znamená, že sa nebudete musieť naťahovať s ťažkým vedrom vody, stačí mať pri sebe fľašku s rozprašovačom. Znamená to tiež, že podlahy nebudú po umytí také mokré, čo výrazne zníži riziko pošmyknutia a pádu.

Mop z mikrovlákna vám ušetrí náklady.

Ako pri väčšine vecí, pri prechode na mikrovlákno sa vám môže zdať počiatočná, trochu väčšia investícia, trošku nerozumná. Pamätajte si však, že výhody čoskoro prevýšia náklady – jednak stačí používať oveľa menej čistiacich prostriedkov, pretože s mikrovláknom ich jednoducho toľko nepotrebujete, pri umývaní tiež miniete oveľa menej vody. Mikrovlákno pritom môžete prať v práčke. Ak sa oň budete dobre starať, vydrží vám veľmi dlho, oveľa dlhšie ako strapcové mopy, takže príliš častej výmeny sa báť nemusíte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ako vyčistiť zdravotnícke oblečenie?

Vyčistenie zdravotníckeho oblečenia je dôležité pre zachovanie hygienických noriem a prevenciu šírenia infekcií. Tu je niekoľko krokov, ako to urobiť efektívne: Oddelenie oblečenia: Oddeľte zdravotnícke oblečenie od vašich bežných odevov, aby ste minimalizovali riziko kontaminácie. Použitie vhodných čističov: V závislosti od typu materiálu a možnej kontaminácie, zvážte použitie vhodného čističa. Niektoré oblečenie môže byť vyprané […]

Prečítať si

Ako vyčistiť krv z oblečenia?

Odstránenie krvných škvŕn z oblečenia môže byť dôležité v prípade nehôd, úrazov alebo iných situácií. Tu je niekoľko krokov, ako na to: Okamžitá reakcia: Čím skôr začnete odstraňovať škvrnu, tým väčšia je šanca na úplné odstránenie. Namočenie v studenej vode: Namočte škvrnu v studenej vode. Teplá voda by mohla spôsobiť, že bielkoviny v krvi sa […]

Prečítať si

Sú parné mopy dobré? Toto sú hlavné výhody parných mopov

Parné mopy rýchlo odstránia nečistoty, špinu a baktérie z povrchov podláh. Para čistí a dezinfikuje oblasti bez použitia chemikálií, čo z neho robí skvelú voľbu pre rodičov, majiteľov domácich zvierat a alergikov.

Prečítať si