Ako nakupovať v sekáčoch?

Do bežného obchodu s oblečením chodíte s tým, že si vopred určite po čo idete, teda, väčšinou to tak býva. Pri sekáči sa ani neopovážte. Nemôžte mať očakávania. Ide o priemysel originálny, neopakovateľný a okrem neopakovateľného zážitku stne sa málokedy, že nájdete identickú vec.

Zabudni na pravidlá!

V obchode si kúpite vec šitú priamo na vás a vo vašej veľkosti. V sekáči, nepozerajte na veľkosti ani na preferenciu vašej značky – teda nemusíte to robiť ani v normálnych obchodoch, no v sekáčoch to má väčší šmrnc a glanc. Viete si kúpiť napríklad tričko otri čísla väčšie a nosiť ho ako šaty, alebo kúpiť si rifle a urobiť si z nich kraťasy alebo z trička klasického strihu, crop top. Fantázii sa medze v oblasti módy nekladú a nikdy klásť nebudú a vy ste nástrojom toho, že si môžete nosiť čo chcete a ako chcete.

Budem to nosiť?

Bežná veta v sekáči či inom obchode. V obchode dáte za kúsok dvadsať eur a potom vám visí v skrini bez pohnutia kým ho nevyhodíte či neposuniete ďalej. Vec zo sekáča za pár drobných, aj keby ste ju posunuli, vyhodili alebo nenosili stále je vám menej ľúto, že ste za ňu dali dve eurá ako desať.
Dbajte na to, a myslite, že nie všetko s nálepkou pre ženy je pre ženy a s nálepkou pre mužov je pre mužov. Samej sa mi osvedčilo, že jedny z najlepších kúskov sú z pánskeho oddelenia či už v sekáči alebo normálnom obchode.

Najlepšie Slovenské sekáče, ktoré musíš navštíviť

Textile House, Genesis a Nosene sú tri top, ktoré odporúčam pozrieť ak pôjdete okolo pretože stoja za to a bol by hriech okolo nich len tak prejsť a povedzme si, kto dnes nemá aspoň jeden kúsok zo sekáča ako keby ani nebol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Koľkokrát je možné recyklovať jeden plast?

Plast je možné recyklovať jeden až desaťkrát, v závislosti od typu, hoci väčšinu z nich možno recyklovať iba raz. Postspotrebiteľský plast sa často mení na syntetické vlákna, plastové rezivo, izoláciu a kontajnery – čokoľvek sa však stane, bude nevyhnutne položkou nižšej kvality ako pôvodný produkt, a preto sa to nazýva „downcycling“. Pretože proces zahrievania skracuje […]

Prečítať si

Chutný odpad? Vedci vyrábajú vanilkovú príchuť z použitého plastu

Či už ju máte radi v zmrzline, káve, pudingu alebo proteínových kokteiloch, vanilka, na ktorej si budete pochutnávať v budúcnosti, môže chutiť o niečo sladšie vďaka prekvapivej novej zložke: použitému plastu. Premena vyradeného plastu na dezert by takto mohla zatraktívniť recykláciu, tvrdia vedci. Pravdou je, že to neznie veľmi lákavo. Vedcom zo Škótskej univerzity v […]

Prečítať si

Dajú sa plastové tašky recyklovať? Ich recyklácia je jednoduchšia, ako si myslíte.

Plastové tašky na potraviny a maloobchod sú vyrobené z polyetylénu, syntetických polymérov vyrobených zo stoviek monomérov spojených silnými chemickými väzbami. Sú vyrobené z neobnoviteľných petrochemických produktov získaných z fosílnej ropy, zemného plynu a uhlia.  V dôsledku toho sa pri ich výrobe uvoľňujú skleníkové plyny. Môžete ich recyklovať.

Prečítať si