Dovolenkový režim smart home

Chystáte sa na dovolenku a chcete ísť s ochranou vášho majetku a domu na istotu? Stavte na smart riešenia!

Prázdny dom

Najprv musíte minimalizovať dojem, že nikto nie je doma. Nenechávajte poštu alebo doručenku v schránke – zastavte svoju poštu alebo povedzte niekomu niekoho, aby si ju vyzdvihol. A ak vaše závesy nie sú bežne zatvorené, nemalo by to byť ani vtedy, keď ste preč. Vypnite ventily prívodu vody do práčky a umývačky riadu, dokonca aj toalety. Predovšetkým sa uistite, že máte suseda, ktorý kontroluje veci, a má sadu náhradných kľúčov – vrátane kľúčov od vašich automobilov. Ako bezpečnostný prostriedok som vložil sadu kľúčov do kombinovanej uzamykateľnej skrinky, ktorá visí na dverách – v prípade núdze môže vstúpiť ktokoľvek s kombináciou. Za pár eur môžete použiť inteligentnú zástrčku s pripojenou lampou, ktorá sa potom zapína a vypína podľa stanoveného harmonogramu.

Gosund Smart Power Strip predlžovačka

Predlžovačka Gosund sa skladá z 3 USB zásuviek s výstupným výkonom 15W (5V, 3A) a 3 bežných zásuviek. Všetky vstupy sú integrované s prepäťovou ochranou. Výkon 15 W umožňuje rýchle nabíjanie smartfónov, tabletov a ďalších zariadení. Predlžovačka má prepínač, ale môžete ho ovládať aj pomocou aplikácie Smart Life na mobilnom telefóne. Vďaka tomuto riešeniu môžete kedykoľvek zapnúť a vypnúť jednotlivé zásuvky alebo všetky naraz. 

🛒 do obchodu

Kamery

Viditeľne namontované vonkajšie kamery skvelo odrádzajú potenciálnych zlodejov. Mám jeden set pre prednou časťou domu, ktorý pošle upozornenie a videoklip, ak sa niekto priblíži k dverám suterénu. Kamera namontovaná na vašom dome vám tiež umožní skontrolovať nehnuteľnosť po nepriaznivom počasí. Je to obrovská pomoc, ak máte veľké stromy alebo zvyknú byť v okolí povodne. Lacnú kameru na snímanie pohybu môžete nainštalovať aj do vášho domova, ktorá pošle upozornenie, kedykoľvek niekto vstúpi do domu.

Solight 1D73S vonkajšia IP kamera

S touto kamerou môžete kontrolovať svoj domov a majetok takmer odkiaľkoľvek. Jednoducho vytiahnite telefón alebo tablet, aby ste mali stále dohľad nad vašim domovom, kdekoľvek budete pripojení k internetu. Kamera je napájaná zdrojom a tak ponúka živý prenos 24 hodín denne, 7 dní v týždni, alebo dostávajte upozornenia na vaše mobilné zariadenie v momente, keď kamera zachytí pohyb a pozrite si video vo vysokom Full HD rozlíšení 1080p.

🛒 do obchodu

Detektor dymu

Detektor dymu je užitočný, iba ak ho niekto počuje. Pre náš byt a našu prenajatú jednotku som nainštaloval dymové hlásiče. Ak sa zistí dym alebo oxid uhoľnatý, dostanem okamžité upozornenie na môj telefón, aby som mohol skontrolovať všetky veci alebo zavolať hasičov.

Solight 1D31 Detektor spalín CO, 85 dB

Ak chcete mať bezpečnejšiu domácnosť, kúpte si tento dektektor spalín. Má vysoko citlivý elektrochemický senzor a hlasný alram, ktorý vás včas upozorní na nebezpečný únik oxidu uhoľnatého.

🛒 do obchodu

Ochrana pred vytopením

Spolu s vetrom a krupobitím je voda jedným z najbežnejších zdrojov škôd pre majiteľov domov. Drobné batériové detektory vlhkosti umiestnené v blízkosti ohrievača vody alebo odtoku kanalizácie, sa pripájajú k domácej sieti Wi-Fi a v prípade úniku alebo povodne pošlú upozornenie na váš telefón.

Solight 1D38 detektor úniku vody s Wi-Fi pripojením

Vďaka tomuto dektoru dostanete informáciu o úniku vody v mieste inštalácie, či už budete kdekoľvek na svete, stačí vám pripojenie k internetu. Má priame pripojenie na Wi-Fi, nepotrebuje žiadnu ústredňu. Do chytrého telefónu si potom stiahnete aplikáciu a budete mať vždy prehľad o svojej domácnosti.

🛒 do obchodu

Termostat

Aby sa zabránilo zamrznutiu rúrok v zime a spáleniu rastlín v lete, inteligentný termostat optimalizuje teplotu v našom dome, aby sme zbytočne nečerpali energiu. Môže sa tiež spárovať s malými senzormi, ktoré umiestnite na poličku, a vypnúť tak veci, keď nie ste doma.

kľučka Smart Touch Handle H.03

Táto kľučka je ideálnym riešením pre zabezpečenie vnútorných priestorov ako sú kancelárie, zasadacie miestnosti, servery, sklady alebo toalety v reštauračných zariadení. Z vnútornej strany je kľučka vždy aktívna. Vzhľadom k tomu, že nie je obmedzený počet používateľov ani kľučiek, máte možnosť vytvoriť prístupový systém, ktorý si vďaka jednoduchej aplikácii v telefóne budete sami spravovať.

🛒 do obchodu

Inteligentný zámok

Nainštalujte inteligentný zámok, pretože vylučuje potrebu kopírovať fyzické kľúče a neustále ich lokalizovať. Aplikáciu používajte na vytvorenie kódu kedykoľvek pre kohokoľvek, kto príde – upratovačka, hostia, opravár – a dostávam upozornenia, keď prídu a odídu. A keď prídem domov, môžem im zakázať prístup bez toho, aby som musel hľadať kľúče. Môžem ho tiež nastaviť na automatické uzamknutie, ak by na to niekto počas odchodu zabudol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Čo je dobré vedieť pred kúpou robotického vysávača? Sprievodca nákupom

Nie ste si istí, ako na nákup robotického vysávača? Náš nákupný sprievodca vám pomôže rozhodnúť sa, na čo sa zamerať. Uvažujete o kúpe nového robotického vysávača, ale neviete si vybrať ten správny? S naším nákupným sprievodcom vám zodpovieme na všetky otázky.

Prečítať si

Najlepšie smart LED žiarovky 2021

Smart žiarovky sú perfektná vec. O niekoľko rokov budú súčasť každej domácnosti. Fungujú jednoducho:  Stačí dať do lampy smart žiarovku LED a spárovať ju so smartfónom. Viac nebudete hľadať vypínač. Vyskúšali a porovnali sme pre vás tie najlepšie smart žiarovky na trhu. Prečo by sú smart žiarovky obľúbené? Inteligentné žiarovky sú určené pre ľudí, ktorí […]

Prečítať si